Irmaisterin keittiössä

Sienirisotto

Sienirisotto

AINEKSET

  • 300 g risottoriisiä (esim. Arborio)
  • 1 rasia sieniä (esim herkkusieniä)
  • 3 rkl voita
  • 3 salottisipulia tai yksi keltainen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 8 dl - 1 l kasvislientä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 rkl mascarpone tai tuorejuustoa
  • 2 dl raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pilko sienet sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet, kuullota sipuleita runsaassa voissa pannulla sienien kanssa.

Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Lisää viini, anna kiehahtaa ja sitten osa kasvisliemestä. Lisää lientä sitä mukaa, kun neste vähitellen haihtuu. Riisi kypsyy noin 18 minuutissa. Lopullinen koostumus saa olla löysä, mutta ei puuroinen.

Lisää lopuksi joukkoon raastettu parmesaani, mascarponejuusto tai tuorejuusto, tuore timjami, sitruunamehua ja suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Raasta valmiin annoksen päälle vielä parmesania.