Irmaisterin keittiössä

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta

AINEKSET

  • 200-300g fetaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja tai muutama tavallinen tomaatti
  • 1 pussi pakastepinaattia (n. 150g)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • laadukasta pastaa
  • oliiviöljyä
  • mausteeksi suolaa, mustapippuria, yrttejä

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Lado uunivuoan pohjalle feta, sen ympärille pakastepinaatit sekä kirsikkatomaatit. Huom! Pinaatin kannattaa tässä tapauksessa olla mieluummin pakastepinaattia kuin tuoretta pinaattia, sillä tuore pinaatti kestää huonosti uunissa olemista. Jos haluat tuoretta pinaattia, voit hienontaa sitä pastan sekaan lopuksi tuoreeltaan.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja ripottele vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä, esim basilikalla tai rosmariinilla.

Paista vuokaa uunissa n.30 minuuttia. Keitä sillä välin pasta ja säästä tilkka pastan keitinvettä. Sekoita kaikki lopuksi keskenään ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä.