Irmaisterin keittiössä

Harissa bolognese

Harissa bolognese

AINEKSET

  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tomaattipyrettä
  • n. 2dl tummaa soijarouhetta
  • 2 tl harissa-tahnaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa/ kuorittuja tomaatteja
  • suolaa, mustapippuria, tilkka punaviiniä, sokeria
  • salviaa, oreganoa ja timjamia (tai muita tuoreita yrttejä)
  • spaghettia

VALMISTUS

Silppua punasipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää pari ruokalusikallista tomaattipyrettä ja soijarouhe. Lisää myös harissa-tahna ja paista hetki.

Lisää pannuun tomaattimurska tai kuoritut tomaatit. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada tölkillinen vettä pannuun. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisäksi voit lorauttaa mukaan hieman punaviiniä antamaan syvyyttä ja ripauksen sokeria tai hunajaa. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä n. 10-15 minuuttia ja keitä sillä välin spaghetti.

Viimeistele bolognese tuoreilla yrteillä.