Harissa-kukkakaalipata

AINEKSET
- 2 pientä tai 1 iso kukkakaali
- valkosipulimurskaa / muutama valkosipulinkynsi
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- hunajaa
- harissatahnaa
- juustokuminaa, kurkumaa, kanelia, neililkkaa
- suolaa & mustapippuria
- tuoretta lehtipersiljaa
- lisukkeeksi pitaleipää, riisiä tai bulguria
VALMISTUS
Huuhtele kukkakaali ja nypi kukinnot reiluiksi paloiksi. Kuumenna padassa/paistokasarissa öljy, johon lisää 1 tl valkosipulimurskaa, muutama lusikallinen harissatahnaa, mausteita sekä 1 rkl tomaattipyrettä. Lisää pataan kukkakaali ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja hieman vettä, anna porista n.10 minuuttia. Mausta vielä hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
Tarjoile harissa-kukkakaali esim. riisin tai pitaleivän kanssa.