Irmaisterin keittiössä

Harissa-kukkakaalipata

Harissa-kukkakaalipata

AINEKSET

  • 2 pientä tai 1 iso kukkakaali
  • valkosipulimurskaa / muutama valkosipulinkynsi
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • hunajaa
  • harissatahnaa
  • juustokuminaa, kurkumaa, kanelia, neililkkaa
  • suolaa & mustapippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • lisukkeeksi pitaleipää, riisiä tai bulguria

VALMISTUS

Huuhtele kukkakaali ja nypi kukinnot reiluiksi paloiksi. Kuumenna padassa/paistokasarissa öljy, johon lisää 1 tl valkosipulimurskaa, muutama lusikallinen harissatahnaa, mausteita sekä 1 rkl tomaattipyrettä. Lisää pataan kukkakaali ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja hieman vettä, anna porista n.10 minuuttia. Mausta vielä hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Tarjoile harissa-kukkakaali esim. riisin tai pitaleivän kanssa.