Irmaisterin keittiössä

Herne-fetapasta

Herne-fetapasta

AINEKSET

  • 200g kotimaisia pakasteherneitä
  • 1 keltasipuli
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 150g fetajuustoa
  • n.300g pastaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa ja minttua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 luomu sitruuna
  • (halutessasi parmesania)

VALMISTUS

Laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolattuun veteen. Pilko valkosipuli, sipuli ja kesäkurpitsa pieneksi. Paista pannulla oliiviöljyssä. Mausta mustapippurilla.

Kun pasta on keittynyt, ota n. 1dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta. Yhdistä pasta kesäkurpitsapaistoksen kanssa, murusta joukkoon feta ja lisää sekaan myös pakasteherneet sekä säästetty pastan keitinvesi. Purista joukkoon n. puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna tuoretta basilikaa ja minttua pastan joukkoon.

Halutessasi voit lisätä annoksen päälle vielä raastettua parmesania ja sitruunankuorta.