Irmaisterin keittiössä

Hernepasta

Hernepasta

AINEKSET

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 100-200g tuoretta pinaattia
  • 1 pussi pakasteherneitä
  • mascarpone juustoa
  • linguine pastaa
  • tuoretta basilikaa ja minttua
  • parmesania

Lisäksi kuivaa leipää, pari valkosipulinkynttä ja öljyä

VALMISTUS

Laita pasta kiehumaan ja aloita hienontamalla sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannussa, ja kun pasta on lähes kypsää, lisää pastat ja hieman keitinvettä pannuun. Lisää mukaan myös pakasteherneet ja hienonnettu tuore pinaatti.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pari ruokalusikallista mascarpone juustoa ja nostele pastaa jotta ainekset sekoittuvat keskenään.

Viimeistele parmesanilla ja leipämurulla.

(Rapean ja leipämurun saat murustamalla hieman kuivahtanutta leipää ja paistamalla murun pannulla valkosipulin ja öljyn kanssa. Mausta yrteillä ja sormisuolalla. Leipämuru sopii rapeana lisänä pastan, salaattien ja keittojen kanssa.)