Irmaisterin keittiössä

Kasvis-kaalilaatikko

Kasvis-kaalilaatikko

n.6 annosta

AINEKSET

  • 1-1,5kg kaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2dl soijarouhetta tai 1 paketti Beanit murua
  • muutama rkl tummaa siirappia
  • 8 dl vettä
  • 1 purkki creme freshiä
  • 1 dl puuroriisiä
  • suolaa, mustapippuria
  • korppujauhoja
  • voita
  • puolukoita

VALMISTUS

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota voissa sipuleita hetki, ja lisää soijarouhe tai Beanit muru. Jos käytät soijarouhetta, lisää pannuun myös 2-3 desiä vettä ja kasvisliemikuutio, jotta rouhe turpoaa ja maustuu. Paista hetki, jonka aikana leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Siirrä sipulit ja soijarouhe toiseen astiaan ja paista kaali kahdessa osassa pannulla voissa. Anna ruskistua hieman ja lisää tässä vaiheessa jo suolaa, mustapippuria ja n. 1 rkl siirappia molempiin osiin. Siirrä kaikki kaalit takaisin pannuun ja lisää puuroriisi. Lisää pannuun 5dl vettä sekä creme fresh. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada kaaliseos uunivuokaan ja sekoita mukaan myös soijarouhe ja sipulit. Kaada päälle ohuelti tummaa siirappia ja ripottele päälle hieman korppujauhoja. Paista vuokaa uunissa keskitasolla 50 minuuttia.

Tarjoile puolukoiden kanssa.