Irmaisterin keittiössä

Katkarapupasta

Katkarapupasta

AINEKSET

  • Rasiallinen kypsiä isoja katkarapuja liemessä
  • 1-2 salottisipulia
  • puolikas chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tomaatti
  • kalakastiketta
  • 1 sitruuna
  • 1-2 mandariinia tai 1 appelsiini
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • linguine pastaa

VALMISTUS

Laita pastalle vesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Poista chilistä siemenet, hienonna ja kuullota öljyssä pannulla sipulien kanssa. Voit lorauttaa rypsiöljyn mukaan seesamiöljyä tuomaan makua. Kuutioi tomaatti ja heitä mukaan pannuun. Lisää teelusikallinen kalakastiketta ja purista pannulle myös mandariinien ja puolikkaan sitruunan mehu. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kun pasta on kypsää, valuta katkaravut ja heitä pannulle. Valmiit katkaravut kannattaa lisätä vasta lopussa vain lämpenemään, jotta ne eivät sitkisty. Valuta pasta ja nostele kastike pastan kanssa sekaisin.

Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla ja sitruunalla.