Irmaisterin keittiössä

Kermainen punajuurikeitto

Kermainen punajuurikeitto

AINEKSET

  • 4-5 punajuurta
  • 2-3 jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 prk kaurakerma
  • tuoretta basilikaa ja ruohosipulia
  • annokseen halutessasi krutonkeja ja kaurafraichea
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko punajuuri ja perunat ja lisää kattilaan. Lisää vettä sen verran, että juurekset juuri peittyvät. Lisää suolaa ja keitä juurekset vedessä pehmeiksi.

Kun juurekset ovat pehmeitä, soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon yksi kaurakerma. Kuumenna keitto vielä kerman kanssa ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Silppua ruohosipuli ja basilika pieneksi terävällä veitsellä ja sekoita keiton sekaan. Viimeistele annos halutessasi kaurafraichella ja krutongeilla.