Irmaisterin keittiössä

Kesäkurpitsa-sitruunapasta

Kesäkurpitsa-sitruunapasta

AINEKSET

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • 1 luomu sitruuna
  • 100 g yrtti tuorejuustoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 400 g laadukasta spaghettia tai linguine pastaa
  • oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesania

VALMISTUS

Laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolattuun veteen.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja paista niitä pannulla runsaassa oliiviöljyssä, lisää sekaan myös ripaus suolaa. Hienonna valkosipuli ja lisää pannuun kun kesäkurpitsat ovat läpikuultavia ja saaneet pintaan väriä. Raasta sitruunan kuori ja lisää pannuun. Kun pasta on lähes kypsää, ota talteen 2 dl pastan keitinvettä. Lisää kesäkurpitsan sekaan 100 g tuorejuustoa, 1 dl pastan keitinvettä ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta reilusti mustapippurilla.

Valuta pasta ja yhdistä pasta kastikkeen kanssa, lisää samalla sekaan vielä 1 dl pastan keitinvettä ja sekoita. Lisää lopuksi joukkoon vielä raastettu parmesan.