Kukkakaalikeitto

AINEKSET
- 1 iso kukkakaali
- 3-4 jauhoista perunaa
- puolikas purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- voita tai öljyä
- 1-2l kasvislientä
- 1 prk kaurakermaa
- suolaa, mustapippuria
- tuoretta yrttiä, esim persilja
VALMISTUS
Pilko puolikas purjo ja valkosipulinkynnet pieneksi ja kuullota ne voissa tai öljyssä kattilassa. Pilko perunat runsaiksi kuutioiksi, nypi kukkakaalit ja lisää kattilaan. Kaada kasvislientä kattilaan sen verran, että kasvikset melkein peittyvät. Keitä perunat ja kukkakaali kypsäksi, n. 15-20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja kuumenna vielä liedellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä, esim persiljalla. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.