Linssimuhennos

AINEKSET
- 3dl punaisia kuivia linssejä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä / 1tl valkosipulimurskaa
- 1tl inkiväärimurskaa
- 1 paprika
- intialaista currytahnaa, esim garam masala
- tomaattipyrettä tai paprikatahnaa (ajvar)
- 1 tomaattimurska
- 1 kookoskerma
- tuoreita yrttejä, esim persilja tai korianteri
- lisukkeeksi naan leipää tai basmatiriisiä
VALMISTUS
Aloita pilkkomalla sipuli ja paprika pieneksi. Murskaa myös valkosipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää pannulle sipulit, paprika, sekä inkiväärimurska. Kuullota hetki. Lisää sitten muutama ruokalusikallinen currytahnaa, sekä tomaattipyrettä (tai ajvaria) ja paista tovi.
Lisää huuhdellut linssit ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Anna porista sen aikaa, kunnes linssit ovat kypsyneet (n. 10-15 min).
Lisää lopuksi kookoskerma, ja hieman suolaa, tarkista maku.
Viimeistele tuoreilla yrteillä, esim hienonnetulla lehtipersiljalla tai korianterilla. Nauti naan leivän tai basmatiriisin kera.