Irmaisterin keittiössä

Mausteinen sosekeitto

Mausteinen sosekeitto

AINEKSET

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 2 tl inkiväärimurskaa / tuoretta inkivääriä
  • 1 pienehkö bataatti
  • 1/2 kukkakaali
  • 5-6 pientä jauhoista perunaa
  • 1 tlk valkoisia papuja vedessä
  • 1 tlk kookoskermaa
  • mustapippuria, suolaa, vähän kurkumaa & juustokuminaa, tuoretta persiljaa

VALMISTUS

Kuutioi sipulit ja chili pieneksi ja kuullota kattilassa öljyssä.

Lisää mukaan inkivääritahna tai raastettu tuore inkivääri, kurkumaa ja juustokuminaa. Pilko bataatti, perunat ja kukkakaali, ja lisää kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät, lisää suolaa ja anna porista kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää sekaan pavut. Soseuta sauvasekoittimella keitto samettiseksi. Lisää sekaan vielä kookoskerma ja tarvittaessa lisää mausteita. Hienonna sekaan myös tuore persilja.