Orzo-tonnikalakeitto

Alkuperäinen resepti Iman & Leena safkaa -sivustolta
AINEKSET
- 1 munakoiso
- 1 purjo
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 purkkia tonnikalapaloja vedessä
- kasvisliemikuutio & 1 litra vettä
- 1 purkki paseerattua tomaattia
- 3 dl orzo-jyväpastaa (tai jotain muuta pientä pastaa)
- 2,5 dl parmesania
- 1 dl kuohukermaa
- 1 pallo mozzarellaa
- timjamia, oreganoa, suolaa, oliiviöljyä
VALMISTUS
Pilko munakoiso, purjo ja valkosipuli. Paista padassa ensin munakoisoja oliiviöljyssä niin että ne ruskistuvat ja pehmenevät kunnolla. Voit ripotella munakoisoille tässä vaiheessa hieman suolaa, jotta neste lähtee irtoamaan. Lisää myöhemmin pataan pilkottu purjo ja valkosipulit. Kun purjo on pehmennyt, kaada tonnikalapurkeista vesi pois ja lisää pataan. Lisää mausteeksi muutama teelusikallinen timjamia ja oreganoa. Murusta joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada perään 1 litra vettä, mieluiten vedenkeittimellä valmiiksi kiehautettuna. Kaada sekaan myös paseerattu tomaatti.
Kun keitto porisee, lisää joukkoon 3 dl pientä pastaa, tsekkaa valitsemasi pastan keitto-aika ja anna kiehua hiljalleen kunnes pasta on kypsää.
Valmista sillä välin mozzarellasta, parmesaanista ja kermasta kreemi joka viimeistelee keittoannoksen. Revi mozzarella kulhoon, kaada sekaan n. 1 dl kuohukermaa ja surauta sauvasekoittimella kreemimäiseksi. Raasta joukkoon vielä n. 1,5 dl parmesaania.
Kun keitossa pasta on kypsynyt, sekoita joukkoon vielä n. 1dl raastettua parmesaania. Viimeistele annos mozzarella-kreemillä. (Suosittelen vahvasti tätä mozzarella-kreemiä annoksen päälle mutta voit myös korvata sen esim ricotalla tai ranskankermalla.)