Irmaisterin keittiössä

Pannupizza

Pannupizza

AINEKSET

  • 2dl vettä
  • 4dl vehnäjauhoa
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • puolikas pussi kuivahiivaa
  • valmis tomaattikastike
  • munakoiso
  • oliiveja
  • punaista pestoa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • oliiviöljyä

VALMISTUS

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Valmista ensin pizzapohja sekoittamalla kuivat aineet ja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Yhdistä hiiva ja jauhot, sekoita. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi, sillä sitä ei kaulita. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistat munakoisot.

Viipaloi munakoiso ohuiksi kiekoiksi ja asettele pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda munakoisoja uunissa n. 15-20 min.

Levitä uunivuokaan tai piirakkavuokaan oliiviöljyä ja kumoa taikina vuokaan. Taputtele taikina niin että vuoka peittyy, ja lusikoi pohjan päälle valmis tomaattikastike. Revi päälle mozzarellaa ja asettele sen jälkeen paahdetut munakoisot päälle. Viimeistele oliiveilla ja muutamalla lusikallisella punaista pestoa. Paista pizzaa uunissa 225 asteessa noin 20 min. Voit lopuksi käyttää uunin grillivastusta, jos näyttää siltä että pinta ei saa tarpeeksi väriä.