Parsakaali-sosekeitto

AINEKSET
- 1 purjo
- puolikas fenkoli
- 2 pientä parsakaalia (n.500-600g)
- muutama jauhoinen peruna
- 1 L kasvislientä
- 1 prk kaurakermaa
- 1 tlk isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- lehtikaalia
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria
VALMISTUS
Pilko purjo ja fenkoli ronskiksi paloiksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Nypi myös parsakaalin nuput ja heitä sekaan kattilaan. Pilko muutama jauhoinen peruna kuutioiksi ja lisää kattilaan. Lisää kasvislientä n. 1 litra, niin että kasvikset melkein peittyvät. Anna porista hiljalleen n. 15-20, kunnes perunat ja parsa on kypsää.
Levitä revitty lehtikaali uunipellille, pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paahda lehtikaalit uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Lisää keittoon pavut ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita mukaan vielä kerma ja kuumenna.
Tarjoile kuuma keittoannos rapeiden lehtikaalisipsien kera.