Irmaisterin keittiössä

Raparperipullat

Raparperipullat

AINEKSET

(24 pullaa)

  • 4 dl maitoa/kaurajuomaa
  • 50 g tuorehiivaa tai 22g kuivahiivaa
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa (1 taikinaan ja 1 voiteluun)
  • 2 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3-4 tl kardemummaa
  • 200 g voita
  • 1 raastettu limenkuori
  • 200 g vaniljakreemiä
  • 400 g raparperia

VALMISTUS

Pullataikina

Valmista ensin pullataikinan juuri sekoittamalla lämpimään maitoon hiiva ja 4 dl jauhoja. Peitä ja jätä huoneenlämpöön n. vartiksi.

Sekoita toisessa kulhossa 1 kananmuna, 2 tl suolaa, 1,5 dl sokeria, kardemumma, 150 g sulatettua voita ja 7-8 dl vehnäjauhoja. Kun pullataikinan juuri kuplii, yhdistä nämä kaikki yhteen samaan kulhoon ja alusta taikinaa hetki. Anna taikinan kohota ennen leipomista.

Kun taikina on kohonnut, pyörittele pellille 24 pullaa ja anna pullien vielä kohota hetki.

Täyte

Kuori raparperi ja pilko pieniksi kuutioiksi. Raasta valmiin vaniljakreemin sekaan 1 limen kuori.

Jauhomuru

Mittaa kulhoon 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Nypi kuvien ainesten joukkoon 50 g voita, niin että seoksesta muodostuu murua.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Painele kohonneiden pullien keskelle lasilla tai sormin kuopat ja voitele pullien reunat kananmunalla. Täytä kuopat vaniljakreemillä ja raparperilla. Lisää pullien päälle vielä jauhomurua.

Paista pullia 200 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20-24 minuuttia, tai kunnes pullat saavat pintaansa hieman väriä.