
AINEKSET
- valkosipulinkynsi
- 2rkl soijakastiketta
- 2rkl hunajaa
- sitruunamehua
- seesamiöljyä
- ruodoton lohifilee (n. 100g per annos)
- parsakaali
- edamame papuja
- kurkkua
- porkkaana
- avokado
- majoneesia
- riisiä tai qvinoaa
VALMISTUS
Aseta uuni lämpiäm ään 175 asteeseen. Valmista teryakikastike murskaamalla valkosipulinkynsi kulhoon ja sekoita sekaan soijakastike, hunaja, loraus sitruunamehua ja seesamiöljyä. Aseta kala uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Fileen koosta riippuen kypsennä kalaa uunissa 15-30min.
Raasta kulhoon porkkana ja kurkku haluamaasi muotoon. Keitä riisi ja qvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Höyrytä tai keitä parsakaali ja edamame papuja 10 min.
Otettuasi lohen uunista, lusikoi vielä reunoille mahdollisesti valunutta kastiketta kalan päälle. Kasaa kaikki kulhoon, siivuta päälle vielä avokadoa ja viimeistele majoneesilla.