
AINEKSET
- 1 kg tomaatteja
- 1 sipuli
- tomaattipyretta
- 2 dl kuohukermaa
- tilliä
- 200g kirjolohifileetä
- sitruuna
- suolaa, mustapippuria
VALMISTUS
Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Lado tomaatit kattilaan sipulien lisäksi. Paista tomaatteja muutama minuutti ja lisää pari ruokalusikallista tomaattipyrettä. Lisää vesi ja anna kiehua n. 5 minuuttia.
Leikkaa lohi kuutioiksi. Paista lohet voissa pannulla, mausta suolalla, sitruunalla ja tillillä.
Lisää keittoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jaa keitto lautaselle, lisää annoksen päälle paistettua kalaa ja viimeistele tuoreella tillillä.