Tonnikala-carbonara

AINEKSET
- n. 250 g säilyke tonnikalapaloja vedessä
- 1 dl vihreitä kivettömiä kalamataoliiveja
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 dl raastettua parmesania
- n. 300g linguine pastaa
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta basilikaa ja tilliä
- 1 luomu sitruuna
VALMISTUS
Laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan runsaasti suolattuun veteen. Erottele isoon kulhoon kananmunista keltuaiset, lisää raastettu parmesani ja vatkaa tahnaksi. Mausta mustapippurilla. Hienonna oliivit sekä tuoretta basilikaa ja tilliä valmiiksi.
Kun pasta on kypsää, ota keitinvettä talteen n. 2dl ja valuta pasta (älä huuhtele). Yhdistä ensin n. 1dl säästettyä keitinvettä kananmuna-juusto-seokseen ja vatkaa kunnes kastikkeesta tulee kermainen. Raasta mukaan hieman sitruunankuorta ja purista sekaan puolikkaasta sitruunasta mehu. Yhdistä sitten kastike ja pasta kulhossa, heitä sekaan myös valutettu tonnikala, oliivit sekä tuoreet yrtit. Sekoita, ja lisää vielä pastan keitinvettä tarvittaessa. Tarjoile annos tuoreiden yrttien kera!