Varhaiskaali-papukeitto

AINEKSET
- puolikas iso varhaiskaali
- 1 purjo
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 kasvisliemikuutiota & n. 1 litra vettä
- purkillinen kikherneitä tai isoja valkoisia papuja
- n. 100g vihreitä haricot papuja
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- oliiviöljyä
- 1 sitruuna
- n. 2dl raastettua parmesaania
- mustapippuria
VALMISTUS
Pilko purjo ja hienonna valkosipuli. Lisää kattilaan tai paistokasariin tilkka oliiviöljyä, lisää sitten fenkolinsimenet, purjo ja valkosipuli. Kuullota purjoa ja valkosipulia kunnes ne ovat pehmenneet. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi, ja lisää paistokasariin. Anna kaalin pehmetä hetki. Pilko vihreitä papuja hieman lyhyemmiksi paloiksi ja lisää ne, sekä kikherneet kaalin ja muiden sekaan. Murusta perään kasvisliemikuutiot ja kaada päälle n. 1litra vedenkeittimellä kiehautettua vettä. Anna keiton porista hiljalleen n. 10 minuuttia.
Purista sitruunasta n. puolet sen mehusta keittoon. Voit myös raastaa sekaan hieman sitruunankuorta. Lisää raastettu parmesaani ja kunnolla mustapippuria.
Viimeistele annos vielä halutessasi parmesaanilla.