Irmaisterin keittiössä

Veriappelsiini-risotto

Veriappelsiini-risotto

AINEKSET

  • 3dl risottoriisiä (esim. Arborio)
  • 4 veriappelsiinia
  • n. 2dl kuivaa valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pese ja raasta yhdestä veriappelsiinista kuori hienoksi raasteeksi. Purista veriappelsiineista mehu.

Valmista kasvisliemi erilliseen kannuun tai kattilaan sekoittamalla kaksi kasvisliemikuutiota yhteen litraan kiehuvaa vettä.

Pieni sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pannulla. Lisää risottoriisi ja paista hetki. Varo polttamasta riisiä.

Lisää pannuun n. 2dl valkoviiniä ja anna sen kiehahtaa. Lisää vähitellen kasvislientä ja veriappelsiinien mehua niin että riisi kypsyy hiljalleen ja tasaisesti n. 18 minuuttia. Sekoita usein, samalla kun lisäät nestettä. Risoton lopullinen koostumus saa jäädä löysäksi ja kasvislientä saattaa jäädä hieman yli.

Kun riisi on kypsää ja risoton rakenne hieman löysä, siirrä pannu pois liedeltä ja lisää sekaan raastettu parmesan sekä muutama ruokalusikallinen voita. Sekoita niin että juusto ja voi sulaa risoton joukkoon. Lisää raastettu versiappelsiinin kuori. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa. Viimeistele risotto tuoreella timjamilla.

Vinkki! Jos risottoa jää yli ja aiot säilyttää sitä jääkaapissa, lisää siihen hieman yli jäänyttä kasvislientä ennen kuin siirrät jääkaappiin. Kun lämmität risottoa myöhemmin uudelleen, saat freesimmän annoksen ja risoton koostumus säilyy parempana!