Irmaisterin keittiössä

Veriappelsiini-risotto

Veriappelsiini-risotto

AINEKSET

  • 300 g risottoriisiä (esim. Arborio)
  • 4 veriappelsiinia
  • 3 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl mascarponea
  • 2 dl raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pese ja raasta yhdestä veriappelsiinista kuori hienoksi raasteeksi. Purista veriappelsiineista mehu.

Pieni sipulit ja siivuta valkosipulin kynnet. Kuullota sipuleita runsaassa voissa pannulla tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä.

Lisää puolet veriappelsiinimehusta, raastettu kuori, osa kasvislientä ja timjamia. Kun mehu on hieman haihtunut, lisää kasvislientä erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 18 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt ja riisi kypsynyt. Lopullinen koostumus saa jäädä löysäksi.

Lisää vielä loput veriappelsiinimehusta ja anna senkin hieman haihtua. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani, mascarpone sekä suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Mikäli haluat proteiinia ja ruokaisuutta annokseen, paista esim Quorn-kuutioita annokseen lisäksi.