Irmaisterin keittiössä

Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka

AINEKSET

  • 1 iso lehtitaikinalevy (pakaste)
  • 200g ruohosipulituorejuustoa tai ricottajuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUS

Sulata iso lehtitaikinalevy huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon tuorejuusto/ricotta. Lisää hieman mustapippuria.

Höylää kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi juustohöylällä.

Vedä veitsellä kevyesti rajat taikinan reunoihin, jättäen n. 1 cm tilaa reunalle. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta piirakan pohjalle ja lado päälle puolet kesäkurpitsasiivuista. Pirskottele kesäkurpitsojen pinnalle hieman oliiviöljyä ja vähän suolaa sekä mustapippuria. Levitä sitten päälle loput tuorejuustoseoksesta ja loput kesäkurpitsasta. Sivele pinnalle vielä vähän oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria sekä suolaa.

Paista piirakkaa uunissa keskitasolla n. 35 minuuttia, tai kunnes piirakan pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä hetki ja nauti!